Site rengi

Tasarım

ALTIN 2.962,29
DOLAR 35,2195
EURO 36,7385
BIST 9.687,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12 °C
Hafif Yağmurlu

Dark web nedir?

29.05.2024
1.310
A+
A-

Dark web, internette kişilerin kimliklerini ve konumlarını diğer kullanıcılardan ve kolluk kuvvetlerinden gizleyebildikleri bir yerdir. Bu nedenle çalıntı kişisel bilgiler dark web’de satılabilir.

Dark web’e nasıl erişebilirsiniz?

Dark web’e erişmek için Google Arama gibi arama motorları veya Chrome ya da Safari gibi tarayıcıları kullanamazsınız. Bunun yerine, Tor veya I2P gibi özel olarak dark web’e erişim için tasarlanmış yazılımlar kullanmanız gerekir.

Dark web ne için kullanılır?

Dark web, genellikle uyuşturucu kaçakçılığı ve veri ihlalleri gibi yasa dışı faaliyetlerle ilişkilidir. Ancak dark web, devlet kurumları tarafından şu amaçlarla da kullanır:

  • Gizli bilgileri paylaşma
  • Diğer olumlu faaliyetleri gerçekleştirme

Dark web ile deep web arasındaki farkı öğrenin

Çoğu kişi dark web ile deep web’i karıştırır.

Deep web, internetin Google Arama gibi arama motorları ile erişilemeyen bölümlerine verilen addır. Dark web’in yanı sıra Gmail veya Facebook tarafından sağlanan çoğu içerik gibi yalnızca kaydolup oturum açtığınızda erişebileceğiniz sayfalar da buna dahildir.

İnternetin %90’ı deep web’e dahildir. Dark web ise tüm internetin neredeyse %0,01’inden daha azını içerir.

Kişisel bilgiler nasıl dark web’e düşer?

Veri ihlalleri ve kötü amaçlı yazılımlar, kişisel bilgilerin dark web’de açığa çıkmasına neden olan iki yaygın yöntemdir.

Bilgisayar korsanları şirketlerin veritabanından kullanıcı verilerini çaldığında veri ihlalleri meydana gelir. Bu veriler daha sonra karanlık ağdaki kimlik hırsızlarına satılabilir.

Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarlara zarar verebilecek her tür yazılıma verilen addır. Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızdan hassas bilgileri çalabilir, bilgisayarınızı zaman içinde yavaşlatabilir, hatta hesabınızdan sahte e-postalar gönderebilir. Kötü amaçlı yazılımlardan nasıl korunacağınızı öğrenin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.